Städtips

Riktlinjer för städning för ett hälsosamt hem och kropp

Ett hälsosamt hem är nyckeln till vår välbefinnande och livskvalitet. En ren och välskött miljö kan bidra till att förhindra sjukdomar och skapa en friskare livsstil för hela familjen. I denna artikel kommer vi att utforska effektiva städtips och metoder för att skapa ett hälsosamt hem och hålla din kropp i toppform.

Skapa en städplan

Att ha en ordentlig städplan är avgörande för att upprätthålla ett hälsosamt hem. Börja med att identifiera de områden som behöver städas regelbundet, till exempel kök, badrum, sovrum och vardagsrum. Dela in städningen i olika delar och bestäm hur ofta varje område bör städas.

Effektiv rengöring av köket

Köket är en av de mest använda och smutsiga delarna av hemmet. För att hålla det hygieniskt rent, använd varmt vatten och diskmedel för att tvätta köksredskap, tallrikar och bestick. Använd en antibakteriell spray för att rengöra köksbänkar, spisar och mikrovågsugnar. Se också till att torka av dina matlagningsredskap efter varje användning för att undvika bakterietillväxt.

Att rengöra badrummet

Badrummet är en plats där vi utför vår dagliga hygienrutin och det är viktigt att hålla den ren och bakteriefri. Använd en rengöringslösning för att tvätta toalett, handfat och duschkabin. Glöm inte att rengöra badrumsskåp och speglar för att hålla dem skinande rena. En regelbunden desinficering av badrummet kommer att hjälpa till att förhindra spridning av sjukdomar.

Sovrummet – en fristad för avkoppling

Sovrummet är en oas för avkoppling och återhämtning, och det är viktigt att hålla det rent och dammfritt. Dammtorka möbler, nattduksbord och lampor regelbundet för att undvika allergener och astmautlösare. Tvätta sängkläder och kuddar regelbundet för att hålla dem fräscha och bakteriefria, och se till att lufta ut sovrummet för att förhindra fukt och mögeltillväxt.

Att hålla vardagsrummet skinande rent

Vardagsrummet är en plats där vi umgås med familj och vänner, och det är viktigt att hålla den ren och inbjudande. Dammsug soffor och mattor regelbundet för att avlägsna djurhår, damm och andra partiklar. Torka av ytor och möbler med en lämplig rengöringslösning för att hålla dem skinande rent. Glöm inte att rengöra elektronik som fjärrkontroller och spelkonsoler för att undvika spridning av bakterier.

Sammanfattning

Att upprätthålla ett hälsosamt hem och en frisk kropp kräver regelbunden och riktad städning. Genom att följa dessa riktlinjer och använda effektiva städtips kan du skapa en ren och hygienisk miljö för alla i familjen. Kom ihåg att genomföra städningen enligt din städplan och se till att du håller ditt hem i toppskick.

Effektiva metoder för att eliminera mögel och allergener i ditt hem

Förebyggande åtgärder för mögeltillväxt

Mögel är en vanlig orsak till allergiska reaktioner och kan påverka luftkvaliteten i ditt hem negativt. För att förebygga mögeltillväxt är det viktigt att hålla ditt hem torrt och väl ventilerat. Se till att rengöra eventuella fuktiga områden regelbundet och använd en avfuktare om det behövs.

Naturliga lösningar för att bekämpa mögel

Om du upptäcker mögel i ditt hem är det viktigt att agera snabbt. En naturlig lösning för att bekämpa mögel är att använda vitvinsvinäger. Spraya en blandning av vitvinsvinäger och vatten på mögelangripna ytor och låt det verka i ca 1 timme innan du torkar bort det. Vitvinsvinäger kan döda mögelsporer och ta bort den obehagliga lukten.

Allergener i ditt hem – en osynlig fara

Allergener som dammkvalster och pollen kan orsaka allergiska reaktioner och påverka din hälsa negativt. För att minska allergener i ditt hem, dammsug regelbundet med ett HEPA-filter och tvätta sängkläder och mattor regelbundet i varmt vatten. Använd också allergivänliga madrassöverdrag för att minska exponeringen för allergener.

Rengöring av luftkanaler för bättre inomhusluft

Luftkanalerna i ditt hem kan ansamlas med damm, smuts och allergener, vilket kan påverka luftkvaliteten. För att förbättra inomhusluften, överväg att få dina luftkanaler rengjorda regelbundet av professionella. Detta kan bidra till att minska ansamlingen av allergener och förbättra luftcirkulationen i ditt hem.

Avslutande tankar

Att eliminera mögel och allergener från ditt hem är avgörande för att skapa en hälsosam livsmiljö för hela din familj. Genom att följa förebyggande åtgärder, använda naturliga lösningar och rengöra dina luftkanaler kan du minska risken för allergiska reaktioner och förbättra inomhusluften. Ta hand om ditt hem och din hälsa genom att hålla det rent och fritt från mögel och allergener.

bäst städfirma för hemstäd i lidköping

Hur städexperter som utför hemstäd kan hjälpa dig att njuta av livet

Du måste söka efter kunniga städare om du behöver hjälp med hemstäd av din fastighet. Det finns många sätt som denna typ av städproffs kan hjälpa dig på. Om du vill veta vad du kan göra för att hitta de perfekta städarna för din fastighet, fortsätt läsa denna artikel. Vi kommer gå igenom grunderna med att hitta en bra städare för hemstädning.

Hitta och boka bäst städfirma för hemstäd i Lidköping

Först och främst måste du hitta olika städföretag. När du väl har en lista över städföretag som du gillar, måste du kolla recensioner på internet för att ta reda på vad tidigare kunder tycker om deras städtjänster. Människor delar normalt hur de känner för ett visst städföretag, och det är jättebra när du försöker få en känsla för hur deras städtjänster verkligen ser ut. Titta inte bara på äldre omdömen, försök leta efter nya. På så sätt kan du vara säker på att du får bra information som är uppdaterad. Om du bara går igenom gamla recensioner kan du bli vilseledd.

Regelbunden hemstädning

Det är en bra idé att regelbundet anlita professionella städare att fixa ditt hemstäd. På det sättet blir ditt hus rent och du behöver inte göra någonting alls. Du kan njuta av kvällen medan städaren hanterar smutsen. Det finns många enastående bra städföretag i Lidköping som har tid att schemalägga dig regelbundet. Du måste bara ringa dem och berätta om dina behov och önskemål. Om du äger en kommersiell anläggning kan du också rengöra exempelvis ditt kontor. Det är viktigt att ha en trevlig och ren arbetsplats eftersom en ren arbetsplats kommer att ha en fantastisk effekt på effektiviteten i arbetet.

Bakterier i hemmet kan göra dig sjuk

Det finns många osynliga mikroorganismer i ditt hus, och det leder till många bakterier som kan göra dig sjuk. Om du inte städar saker regelbundet kan du också skada strukturen i ditt hem, särskilt om det utvecklas mögel. Du måste se till att din fastighet är ren så att du kan undvika dessa problem.

Vad kostar hemstäd?

Du behöver inte vara rik för att anlita en städfirma för hemstäd. Många familjer får besök av ett städföretag som hjälper dem varje vecka eller månad. Dessa experter kan hantera dammsugning, att damma, moppning och även strykning. Om du har några krav eller om du har ett visst sätt på vilket du vill att de ska utföra sitt jobb bör du informera dem i förväg så att de vet.

När du har hittat ett städföretag som du gillar måste du bestämma hur ofta städtjänsten ska utföras. Hur ofta vill du att städarna ska komma? Kontrollera hur lång tid det tar för dig att göra städuppgifterna och välj sedan baserat på detta.

Det är en bra idé att vara medveten om vad du kan göra för att få expertstädare att hjälpa dig. Använd dessa förslag till din fördel så kommer allt slå väl ut.

tips för att använda en högtryckstvätt

Högtryckstvätt – Tips för för att rengöra och tvätta rent ditt hem

Rutinmässig vård av alla fastigheter, bostäder eller kommersiella, är avgörande för välbefinnande av dess struktur och värde. Säsongsbunden högtryckstvätt är en mycket effektiv och rekommenderad metod som används av många fastighetsägare för att förlänga livslängden på deras hem eller byggnader. Om du aldrig har tvättat ditt hem innan, kan det vara dags att ta itu med dessa områden och ytterväggar innan de kan börja visa tecken på mögel, svamp, skadedjur, försämring, och mer.

Få bort fläckar med en högtryckstvätt

Olika områden i ett hem eller din byggnad bör högtryckstvättas regelbundet för att bibehålla dess övergripande värde, prestanda och säkerhet. Vinylytterväggar, takpannor, rännor och ytterligare yttre komponenter är alla platser som kan dra nytta av periodiska högtryckstvättar.

Tvätta ytterväggar

Vinylytterväggar samlar på sig smuts i högre takt jämfört med andra sidomaterial som tegel eller sten. Detta innebär att det är mycket tydligt när vinylen är smutsig och ovårdad. Bostadsfastigheter har ofta vinylytterväggar, och om ytan av vinyl inte rutinmässigt rengörs, kommer smutsen börja synas och huset kommer att se äldre och mer slitet ut än det faktiskt är. Inte bara ser detta oattraktiv ut, utan det kan skapa en ohälsosam miljö för boende, gäster, husdjur och mycket mer. Detta är särskilt skadligt för alla som försöker eller förbereder sig för att sälja sitt hem.

Tegel och sten samlar också på sig smuts, men på grund av deras steniga utseende, döljs smuts och skräp lite bättre. Detta minskar dock inte behovet av rengöring. Tegel, sten och betong kan vittra över tid från hårt väder, växlande säsonger och solexponering. För att skydda dessa områden i en byggnad eller hem, måste du mycket rutinmässigt högtryckstvätta dem och se över på ditt skydd.

Rengöra taket

Takåsar, rännor, gavlar, fönster, skärmtak och markiser är också områden som kan dra nytta av kontinuerlig tvättning. Rännor kan bli igensatta med löv, grenar och skräp under alla årstiderna, vilket kan öka chanserna för översvämningar, skadedjursangrepp, och takläckor. Att rensa dem för hand kan vara långtråkigt, så högtryckstvätt är ett bra alternativ för alla som vill få jobbet gjort effektivt.

När det gäller högtryckstvätt av ett tak, kan det lätt skadas, så det är ett delikat jobb som kräver viss erfarenhet. Om du inte har erfarenhet av rengöring av olika tak, är det bäst att överväga att anställa en professionell. Lyckligtvis, om du hamnar i läget där du skadar ditt tak genom att högtryckstvätta dem, kan ett professionellt takreparationsföretag enkelt ersätta saknade eller trasiga bitar inom en snabb tidsram och till ett rimligt pris.

Allt du behöver för att tvätta rent med en högtryckstvätt

De rätta verktygen som krävs för ett gör-det-själv-högtryckstvätt projekt finns i vilken lokal bygghandel som helst. Dessa enheter kan variera i pris beroende på märke, modell och återförsäljare, mellan 1000 och 20.000 eller mer. Utrustning för högtryckstvätt inkluderar en slang, munstycke, handskar, skyddsglasögon och högtryckstvättsgodkända rengöringslösningar. Det måste också finnas en strömkälla i närheten, till exempel en förlängningssladd eller ett vägguttag.

Att använda högtryckstvätten för första gången kan vara svårt och farligt. Det kan också vara dyrt om du inte redan har rätt material. Ofta är det billigare att anlita en professionell snarare än att investera i alla lämpliga verktyg och förnödenheter, liksom tiden. Att högtryckstvätta ett hem eller en byggnad kan vara ett gör-det-själv jobb om du har erfarenhet av renovering och är bekant med den utrustning som krävs för uppgiften.

Men om du aldrig har försökt med den typen av rengöring innan, är det mycket klokt att skaffa sig nödvändiga kunskaper och färdigheter så att du inte skadar mycket känsliga områden i ditt hem, som taket eller sidotaket. Om ditt tak, sidoväggar eller rännor skadas av dina försök till att rengöra dem, se till att kontakta en professionell och rekommenderad städfirma i Lidköping direkt. Det är viktigt att åtgärda skadorna så snart som möjligt, innan de kan bli värre och dyrare att reparera.

städfirma med utbildad stödpersonal

Svaren du behöver innan du anlitar en städfirma

Vad har du för fördelar av att anlita en städfirma för att ta hand om en flyttstädning? Många människor som äger hyresfastigheter har heltidsjobb. När ett av deras hyresobjekt blir ledigt så behöver de ta sig tiden att gå och städa objektet så att de kan få in nya hyresgäster. Många människor har inte den extra tiden tillgänglig som behövs för att göra detta. Därför är det en stor fördel att hitta en rekommenderat städföretag i Lidköping som vet vad de gör och kan erbjuda den här sortens städtjänst. Det sparar ägaren tid, stress och pengar eftersom de då slipper göra det själv.

Vad innebär att en städfirma utför en flyttstädning egentligen?

Många gånger så innebär den här typen av städservice en generell rengöring av utrymmet. I vissa fall kan hyresvärden önska ytterligare rengöring så som tvätt av mattor, möbler och gardiner. För hyresvärdar som har mycket att göra så kan rätt städfirma även bedöma eventuella skador som den tidigare hyresgästen kan ha orsakat. De kan skapa en lista över de reparationer som behövs och sedan ge den listan till hyresvärden.

Kontroll över städtjänsten

Vad har du för sorts kontroll har du över flyttstädningen? Ägaren till ett hyresobjekt har full kontroll över hur mycket städning som görs i dennes hyresutrymmen. De kan begära enbart en generell städning. De kan också be de professionella städarna att göra en ordentlig djuprengöring i många fall. När de väl har fått en fungerande arbetsrelation till ett specifikt städföretag så kan städfirman ta fram ett särskilt rengöringsschema anpassat till just den hyresvärden. Det betyder att nästa gång någon flyttar ut så vet städfirman redan om hur mycket städning som kommer behövas för det utrymmet enligt hyresvärdens önskemål.

Vilket städföretag ska man anlita

Vad behöver du hos en städfirma som gör dina flyttstädningar? Alla städföretag som du överväger att anlita behöver ha gedigen erfarenhet. Du vill anlita ett städföretag som har ett bra och respekterat rykte inom sin bransch och bland sina kunder. därtill vill man ha ett städföretag som är vana vid att handskas med många olika ytor. Att de är snabba så att du fort kan få ut ditt utrymme på marknaden igen så snart som möjligt. Ett företag som kan fakturera dig precis så som du föredrar. Städarna kommer till din fastighet och rengör varje hörn, bakom soffor, bakom skåp och genomför en djuprengöring av ditt kök och badrum.

Städfirman ser till att du lämnar rätt intryck efter dig när du flyttar ut från en fastighet eller in i en ny fastighet. Städföretaget erbjuder en praktisk och prisvärd lösning för dina flyttstädningar. Plus att det tar dem inte lång tid att iordningställa din fastighet vilket gör dem till en mycket värdefull investering. Allt det här kommer hjälpa dig att välja rätt städföretag för att säkra din inkomst från dina hyresfastigheter.

vår städfirma i lidköping har erfaren städpersonal för städning

Så planerar du städningen på ett organiserat sätt

Om du är trött på att ditt hem ser ut som om en tornado svept in så måste du göra det du kan för att få det iordning igen. Du kommer då inte ha något emot att du får besök om du gör det. Att städa hemma kanske inte är vad du tycker är kul men ibland är det oundvikligt, oavsett om du bor i ett stort hus eller en liten lägenhet. För din säkerhet samt fysiska och mentala hälsas skull så måste du rengöra och städa det hem som du bor i!

Städning hemma med en organiserande twist

Om du blir skrämd av bara tanken av att städning så måste du göra en planering för det. Gör ett eget städschema. Du kan exempelvis bestämma att du ska städa köket grundligt på måndag och sedan badrummet på tisdag och så vidare. Det är en bra idé att städa i mindre tidsblock och oftare istället för att göra en storstädning av hela huset en gång i veckan. Du håller ditt hem mycket renare om du städar oftare, och om du gör det så behöver du inte heller spendera så mycket tid på en och samma gång med att få klart alla dina städsysslor heller.

Ta en titt på alla rum som behöver städas och gör en inventering. Leta efter särskilt problematiska områden och fundera utifrån det vad du behöver. Är en sop din bästa vän i detta läge, eller en skurmopp, en dammsugare eller en svamp? Eller behöver du helt enkelt bara en trasa och ett rengöringsmedel för att få rummet att se rent ut igen? När du har tittat närmare på rummet så kommer du veta vilket städmaterial du behöver för att städa just det rummet.

Mängden städning som behövs för att städa klart ett rum varierar från rum till rum. Det bestäms också utifrån om rummet är ett man spenderar mycket tid i eller inte, samt vilka aktiviteter du utför där, såsom exempelvis att äta, sova, slappna av eller leka.

Städa hemma på olika sätt

Ibland är det oreda av onödiga saker som gör att ditt hem inte upplevs så rent som det skulle kunna vara. Om du är rädd för att öppna dörren till linneskåpet för att du är rädd att bli attackerad av lakan så kan det vara dags att sortera igenom det du förvarar i skåpet. Du vill inte att någon plats i ditt hem ska vara så fullt att det nästan spricker i sömmarna. Att städa hemma kan man göra på olika sätt. Ibland handlar det mer om att plocka undan saker snarare än att städa upp smuts och damm.

Oavsett om det är en garderob i hallen, en låda i köket eller ett hörn i källaren som blivit belamrat av onödiga saker, så behöver du spendera lite tid med att göra en gammeldags utrensning. Du kommer säkert bli överraskad av vissa saker som du hittar där som du inte använt på ett tag, eller inte ens kommer ihåg att du hade.

Om du städar bättre med musik på så välj sånger som får dig att må bättre och får dig att komma in i en bra städkänsla. Välj glada sånger med tempo som gör att du vill skaka på höfterna och flytta dina fötter snabbare när du städar. På så sätt kommer du att associera trevlig sinnesstämning med att städa ditt hem och snart få det att också se fantastiskt ut!

Om du är i behov av städhjälp från en billig städfirma i Lidköping så kontakta oss!

vanliga flyttjänster som en flyttfirma kan erbjuda

Olika flyttjänster som flyttfirmor erbjuder

De tjänster som din flyttfirma erbjuder är vad de kan utföra åt dig under flytten. De kan erbjuda olika tjänster baserade på dina behov. De tjänster som är allra vanligast är packningstjänst, biluthyrning, företagsflytt samt autotransport. Utöver detta så erbjuder också de flesta flyttfirmor en heltäckande tjänst som inkluderar packning, transport och avlastning.

Flyttfirmor och de olika flyttjänsterna

De olika tjänsterna är:

Hyra flyttbil – Flyttfirmorna kan erbjuda dig att enbart hyra en flyttbil eller container och med detta alternativ flyttar du själv. Du packar alla dina saker på egen hand och hyr bara bilen för transporten. Om du vill spara pengar på din flytt så är detta ett bra alternativ, men du bör då också vara beredd på att du måste göra allt det hårda arbetet med att packa ned dina saker själv. Ofta betalar man efter vikten på lasten eller hur mycket plats man behöver. Det är lätt att lasta flyttbilen då den oftast är nedsänkningsbar.

Packning – De saker som man vill flytta måste packas ned på ett säkert sätt innan de lastas på flyttbilen. Denna del av flytten kallas packningen. Professionella flyttare kan se till att dina ömtåliga saker blir packade rätt och att de använder sig av paketeringsmaterial av hög kvalité då de packar ner dina saker innan de bär i väg dem. De ser till att ömtåliga saker inte packas tillsammans med tunga saker. En flyttfirma kan ta hand om packningen åt dig och låta dig fokusera på viktigare saker. Dessa professionella flyttare tar också med sig det material som behövs för att kunna göra ett perfekt jobb.

Hyra paketeringsmaterial – Vissa flyttfirmor erbjuder att du kan hyra eller få det paketeringsmaterial du behöver såsom flyttlådor, tejp och bubbelplast. Du kan hämta upp så många flyttlådor som du tror att du behöver. Flyttfirmorna har oftast ett stort utbud på olika paketeringsmaterial såsom korrugerade kartonger, garderobslådor och annat material du kan behöva.

Företagsflytt – Om du behöver någon professionell för att hjälpa dig flytta företaget till ett annat ställe så är det en specialiserad flyttfirma du ska leta efter. De har stor erfarenhet av denna sortens flytt och kan utföra den precis som de lovat. De kan kallas företagsflyttare och de kan flytta kontorsmaterial, utrustning, arkiv och arkiveringsrum.

Autotransport – Dessa flyttfirmor kan hjälpa dig att flytta ditt fordon. Denna tjänst är särskilt aktuell om du ska flytta väldigt långt. Flyttarna kan lasta in ditt fordon i en lastbil som tar den till slutdestinationen på ett säkert sätt.

Det är upp till dig att bestämma och välja mellan de tjänster som du behöver. Om du är en sådan som vill göra saker själv så kanske du väljer att bara få hjälp med själva transporten.

Behöver du städhjälp? Gör en GRATIS intresseanmälan för flyttstädning i Lidköping nu!

smarta städtips för köket

Städtips Kök

Rengöringstips för köket – Din ultimata guide

Att hålla ditt kök sterilt är väldigt viktigt. Det krävs inte ett geni att förstå varför. Kom ihåg, det är här som du hanterar, förvarar och tillagar din mat. Du kan inte låta det bli en växande bakteriekoloni för allt i världen. Att ha mycket bakterier i köket kan utsätta din familj för risk att drabbas av ett antal olika magproblem såsom matförgiftning eller akut magsjuka. Det finns många olika tips på rengöring som du kan använda dig av för att få en hygienisk miljö i köket, och det behövs inga speciella prylar för att göra det effektivt. Dessutom så finns det också många praktiska lösningar för att göra det lättare för din ekonomi.

Kakelrengöring

Hur man rengör kakel kan variera beroende på vilket material man använder, men det viktigaste som du måste göra är att få det att lukta gott och få bort bakterier. Saltsyra och klorvätesyra är flitigt använt men inte rekommenderat för vårt ändamål dock. Ett rengöringstips som du kan lita på är rengöring med de mindre farliga syrorna som vinäger och citron. Du kan göra ditt egna hemmagjorda medel av en blandning av lika delar syra och vatten. Detta medel tar med säkerhet enkelt bort både mögel och bakterier.

Köksgolvet

Precis som vilket tips till vilket annat rum som helst, så är det också här nödvändigt att sopa golvet. Men, ditt huvudsakliga mål är att försöka hålla golvet fritt från fläckar och från att bli blött. Det finns bara en hemlighet till att rengöra ditt köksgolv effektivt och det är för hand. Du kan använda moppar och trasor, men inget slår en trasa på alla fyra. Att skrubba är också en bra idé och gör det om du har tid. Använd en enkel blandning av vatten och såpa för att få bort fläckar. Blekmedel och klorin kan också vara ett alternativ, men lukten kan ibland vara för mycket, så håll dig till vad som är trevligare och säkrare.

Bänkskivor och köksredskap

en guide till att rengöra kök
Rengöra med citronsyra ger underverk!

Du kan använda bakpulver för att få bort dålig lukt, och du kan torka av ytor med en blandning av vatten och såpa. Torka alltid av med mycket rent vatten efteråt. Se också till att det alltid är torrt på ytorna. Glöm inte att fuktiga ställen är de bästa för bakterier att växa till. Dessutom så är skinande rena bänkskivor svårslaget. Det finns inga speciella rengöringstips då det gäller köksredskapen, men komihåg en sak; håll dem väl underhållna så de är lika fina att visa upp som resten av köket. Du bör också se till att de är torra efter du rengjort dem, då även fuktiga köksredskap är en bra grogrund för bakterier. Dessutom så är den där unkna lukten inte alls bra för ditt kök. Notering: All rengöring av köksredskap bör göras med försiktigt och efter tillverkarens anvisningar.

Som tur är så behöver man bara trycka på en knapp för att rengöra ugnen. För andra elektriska redskap undvik att blöta ner kontakterna och torka av utsidan endast med hett vatten. Dessa rengöringstips för köket är enkla att följa och väldigt praktiska. Dessutom så behöver du inte spendera massor med pengar på speciella rengöringsmedel.

njut av ett rent badkar

Rengöring badrum – Städtips

Professionella rengöringstips på hur man rengör ett badrum

Ett av de minst omtyckta ställena i hemmet som husägare eller hyresgäster måste se till, är helt desinfekterade och rena är badrummet. En riktig och djup professionell rengöring av badrummet kommer att få det att se snyggt ut och dessutom se till att det är trivsamt och hygieniskt för dess gäster att använda. När du anlitar en städfirma så kommer de ägna särskild uppmärksamhet till badrummet för att se till att det är en säker miljö samt förebygga att skadliga bakterier utvecklas.

Om du vill rengöra ditt badrum precis som en expert så följ helt enkelt dessa få steg som går rakt på sak:

Börja din rengöring av badrummet med att spraya på desinfektionsmedel på insidan och utsidan av toaletten samt i badkaret eller duschen. Strö i lite slipande rengöringsmedelspulver i toalettstolen eller ett särskilt rengöringsmedel för att rengöra toalettstolar. Innan du gör så se till att de båda produkterna inte ger några skadliga reaktioner om de råkar blandas. Blanda aldrig en produkt som innehåller blekmedel med en produkt som innehåller ammoniak. Låt desinfektionsmedlet och toalettrengöringsmedlet aktivera sig och arbeta genom att du lämnar dem att verka i ungefär tio minuter.

Medan du väntar förflytta dig till handfatet eller toalettbordet. Ta bort alla föremål som står på ytan och torka av hela ytan med ett desinfektionsmedel eller skrubba lätt. Torka av och låt ytan torka helt innan du ställer tillbaka några av de föremål som stod där innan. En professionell rengöringsspecialist skulle också torka av dessa föremål innan han/hon ställer tillbaka dem på deras platser igen.

tips på rengöring av toalett
Rengör din toalett regelbundet!

Nu är det förmodligen dags att återvända till toaletten och badkaret. Börja genom att mjukt skrubba insidan av badkaret med en svamp eller skurborste. När du känner att badkaret är ordentligt rent så skölj av det med vatten. Torka av utsidan av badkaret med ett desinfektionsmedel eller fönsterputs och torka sedan torrt med en handduk. Om duschkabinen är gjord av glas, rengör alla ytor och använd sedan ett fönsterputs för att få glaset att skina. Rengör sedan professionellt i toalettstolen med en borste och använd därefter en trasa för att torka av resten av toaletten för hand. Detta är också en bra tidpunkt för att skura golvet bakom toaletten för hand, och använd så mycket desinfektionsmedel som behövs.

Rengör slutligen speglarna med ett fönsterputs. Om du vill kan du använda en blandning av tre delar vatten och en del vinäger som ett alternativ till fönsterputsen. Denna vinägerblandning lämnar inga rester eller strimmor på glaset. Sopa och moppa därefter golvet och ge lite speciellt uppmärksamhet till golvlisterna som kan ha samlat på sig mycket damm. Genom att använda samma metod som de professionella rengöringsexperterna kan du bli mycket mer effektiv när du rengör ditt badrum.

Inte alla har tillräckligt med tid för att kunna utföra en fullständig rengöring av hela hushållet, och detta kan bero på många saker, t.ex. att man gått upp i tid på jobbet eller att man kanske måste ha två jobb för att få ekonomin att gå ihop. Men, det finns faktiskt städfirmor som kan utföra en professionell rengöring till överkomliga priser. Om du anlitar oss så kan du komma hem efter en lång dag på arbetet utan att behöva oroa dig över att du måste städa.