vår städfirma i lidköping har erfaren städpersonal för städning

Så planerar du städningen på ett organiserat sätt

Om du är trött på att ditt hem ser ut som om en tornado svept in så måste du göra det du kan för att få det iordning igen. Du kommer då inte ha något emot att du får besök om du gör det. Att städa hemma kanske inte är vad du tycker är kul men ibland är det oundvikligt, oavsett om du bor i ett stort hus eller en liten lägenhet. För din säkerhet samt fysiska och mentala hälsas skull så måste du rengöra och städa det hem som du bor i!

Städning hemma med en organiserande twist

Om du blir skrämd av bara tanken av att städning så måste du göra en planering för det. Gör ett eget städschema. Du kan exempelvis bestämma att du ska städa köket grundligt på måndag och sedan badrummet på tisdag och så vidare. Det är en bra idé att städa i mindre tidsblock och oftare istället för att göra en storstädning av hela huset en gång i veckan. Du håller ditt hem mycket renare om du städar oftare, och om du gör det så behöver du inte heller spendera så mycket tid på en och samma gång med att få klart alla dina städsysslor heller.

Ta en titt på alla rum som behöver städas och gör en inventering. Leta efter särskilt problematiska områden och fundera utifrån det vad du behöver. Är en sop din bästa vän i detta läge, eller en skurmopp, en dammsugare eller en svamp? Eller behöver du helt enkelt bara en trasa och ett rengöringsmedel för att få rummet att se rent ut igen? När du har tittat närmare på rummet så kommer du veta vilket städmaterial du behöver för att städa just det rummet.

Mängden städning som behövs för att städa klart ett rum varierar från rum till rum. Det bestäms också utifrån om rummet är ett man spenderar mycket tid i eller inte, samt vilka aktiviteter du utför där, såsom exempelvis att äta, sova, slappna av eller leka.

Städa hemma på olika sätt

Ibland är det oreda av onödiga saker som gör att ditt hem inte upplevs så rent som det skulle kunna vara. Om du är rädd för att öppna dörren till linneskåpet för att du är rädd att bli attackerad av lakan så kan det vara dags att sortera igenom det du förvarar i skåpet. Du vill inte att någon plats i ditt hem ska vara så fullt att det nästan spricker i sömmarna. Att städa hemma kan man göra på olika sätt. Ibland handlar det mer om att plocka undan saker snarare än att städa upp smuts och damm.

Oavsett om det är en garderob i hallen, en låda i köket eller ett hörn i källaren som blivit belamrat av onödiga saker, så behöver du spendera lite tid med att göra en gammeldags utrensning. Du kommer säkert bli överraskad av vissa saker som du hittar där som du inte använt på ett tag, eller inte ens kommer ihåg att du hade.

Om du städar bättre med musik på så välj sånger som får dig att må bättre och får dig att komma in i en bra städkänsla. Välj glada sånger med tempo som gör att du vill skaka på höfterna och flytta dina fötter snabbare när du städar. På så sätt kommer du att associera trevlig sinnesstämning med att städa ditt hem och snart få det att också se fantastiskt ut!

Om du är i behov av städhjälp från en billig städfirma i Lidköping så kontakta oss!