njut av ett rent badkar

Rengöring badrum – Städtips

Professionella rengöringstips på hur man rengör ett badrum

Ett av de minst omtyckta ställena i hemmet som husägare eller hyresgäster måste se till, är helt desinfekterade och rena är badrummet. En riktig och djup professionell rengöring av badrummet kommer att få det att se snyggt ut och dessutom se till att det är trivsamt och hygieniskt för dess gäster att använda. När du anlitar en städfirma så kommer de ägna särskild uppmärksamhet till badrummet för att se till att det är en säker miljö samt förebygga att skadliga bakterier utvecklas.

Om du vill rengöra ditt badrum precis som en expert så följ helt enkelt dessa få steg som går rakt på sak:

Börja din rengöring av badrummet med att spraya på desinfektionsmedel på insidan och utsidan av toaletten samt i badkaret eller duschen. Strö i lite slipande rengöringsmedelspulver i toalettstolen eller ett särskilt rengöringsmedel för att rengöra toalettstolar. Innan du gör så se till att de båda produkterna inte ger några skadliga reaktioner om de råkar blandas. Blanda aldrig en produkt som innehåller blekmedel med en produkt som innehåller ammoniak. Låt desinfektionsmedlet och toalettrengöringsmedlet aktivera sig och arbeta genom att du lämnar dem att verka i ungefär tio minuter.

Medan du väntar förflytta dig till handfatet eller toalettbordet. Ta bort alla föremål som står på ytan och torka av hela ytan med ett desinfektionsmedel eller skrubba lätt. Torka av och låt ytan torka helt innan du ställer tillbaka några av de föremål som stod där innan. En professionell rengöringsspecialist skulle också torka av dessa föremål innan han/hon ställer tillbaka dem på deras platser igen.

tips på rengöring av toalett
Rengör din toalett regelbundet!

Nu är det förmodligen dags att återvända till toaletten och badkaret. Börja genom att mjukt skrubba insidan av badkaret med en svamp eller skurborste. När du känner att badkaret är ordentligt rent så skölj av det med vatten. Torka av utsidan av badkaret med ett desinfektionsmedel eller fönsterputs och torka sedan torrt med en handduk. Om duschkabinen är gjord av glas, rengör alla ytor och använd sedan ett fönsterputs för att få glaset att skina. Rengör sedan professionellt i toalettstolen med en borste och använd därefter en trasa för att torka av resten av toaletten för hand. Detta är också en bra tidpunkt för att skura golvet bakom toaletten för hand, och använd så mycket desinfektionsmedel som behövs.

Rengör slutligen speglarna med ett fönsterputs. Om du vill kan du använda en blandning av tre delar vatten och en del vinäger som ett alternativ till fönsterputsen. Denna vinägerblandning lämnar inga rester eller strimmor på glaset. Sopa och moppa därefter golvet och ge lite speciellt uppmärksamhet till golvlisterna som kan ha samlat på sig mycket damm. Genom att använda samma metod som de professionella rengöringsexperterna kan du bli mycket mer effektiv när du rengör ditt badrum.

Inte alla har tillräckligt med tid för att kunna utföra en fullständig rengöring av hela hushållet, och detta kan bero på många saker, t.ex. att man gått upp i tid på jobbet eller att man kanske måste ha två jobb för att få ekonomin att gå ihop. Men, det finns faktiskt städfirmor som kan utföra en professionell rengöring till överkomliga priser. Om du anlitar oss så kan du komma hem efter en lång dag på arbetet utan att behöva oroa dig över att du måste städa.